Марката Gross предлага на професионалисти от различни браншове богат избор ръчни инструменти и консумативи за тях.

18 july 2016
toolsworld.com

Въпреки съвременните тенденции за изнасяне на производството в азиатския регион, голяма част от продуктите GROSS се произвеждат в Германия. Използването на най-съвременните технологии и материали, осигурява високо качество и, следователно, надеждност и ергономичност. Нека да разгледаме някои от най-популярните разновидности на инструментите в тази серия.

Клещи


Специално разработени шарнирни механизми повишават ефективността на рязане с 20%, осигурявайки безпроблемно рязане на стоманена тел с диаметър 2 мм или пирони с диаметър до 3.1 mm.

Ергономичната форма на дръжките осигурява максимална лекота и намалява умората при продължително използване. Трикомпонентните дръжки са направени от пластмаса и каучук и не се хлъзкат в ръцете. Режещите части са индуктивно закалени. Допълнителни вътрешни ръбове позволяват да използвате клещите GROSS като гаечен ключ (размер до M10).

За специалистите ще бъдaт интересни и многофункционалните клещи с дълги челюсти. Те имат извита форма на работната част, което е много удобно при работа в разпределителни табла (да не се огъва китката).

По традиция, всички клещи марка Gross имат специално антикорозионно покритие Titan-finish. Продуктите се подлагат на горещо коване, а режещите ръбове на допълнително индукционно закаляване. Специални подсилващи ребра на външните метални части на инструмента правят дизайна по-здрав.

Клещите GROSS се предлагат с пет годишна гаранция.

Ножчета за прободен трион GROSS

Ножчетата за прободни триони GROSS са произведени в заводите на MPS Sägen – световен лидер в производството на различни видове триони и ножове. С богатия си опит, немските инженери разработват и въвеждат нова и оригинална технология за дизайн и оборудване, за да се гарантира качество на продукта, надвишаващо изискванията, установени от световните стандарти.

Тестовете на всеки етап от производството премахват всяко отклонение от зададените параметри. Например, за да получите идеална форма на опашката се използва лазерно рязане. Специален контрол на геометрията на зъба с електрон-оптични модули.

Свредла за перфоратори и бормашини

Отново в Германия, в заводите Hawera, принадлежащ към групата Bosch, се произвеждат и универсалните свредла GROSS Multiconstruction Pro. Продуктите отговарят на най-високите изисквания за качество и надеждност. За производството им се използва висококачествена легирана стомана.

Специална Ceratizit пластина, фиксирана чрез автоматично запояване в работната част, осигурява максимална якост и здравина на свредлото. Спиралната част на свредлото за бетон е с твърдост от 46-48 HRC. Опашката SDS PLUS ги прави подходящи за съвременните перфоратори и бормашини.

TOOLS WORLD България е изключителен дистрибутор на продуктите с марка GROSS за европейския пазар.